آیفون: استاندارد طلایی فناوری اینترنت اشیا اپل

کاربرد اینترنت اشیا توسط کمپانی اپل
به لطف ظهور تراشههای ارزان کامپیوتری و وجود شبکههای بیسیم در همه جا و همه وقت، این امکان وجود دارد که همه «چیز» (Thing | منظور اشیا است) از یک قرص کوچک گرفته تا یک هواپیمای بسیار بزرگ به اینترنت متصل و به بخشی از اینترنت اشیا (IoT) تبدیل شود. اینترنت اشیا، دنیای اطراف ما را هوشمندتر و واکنشگراتر و جهان دیجیتال و فیزیکی را با یکدیگر ادغام میکند. اگر قصد خرید گوشیهای اپل مجهز به تکنولوژی اینترنت اشیا را دارید در این مقاله، همراه ما باشید تا ابتدا اینترنت اشیا و سپس کاربرد آن توسط کمپانی اپل را بررسی کنیم.
اینترنت اشیا چیست؟
اینترنت اشیا (IOT) یا همان ( Internet of things ) برای اولین بار در سال ۱۹۹۹ توسط کوین اشتون (Kevin Ashton)، بنیانگذار مرکز Auto-ID در موسسه فناوری ماساچوست (MIT)، مطرح شد. البته ماشینهای تلگراف اولیه و فرستندههای کد مورس احتمالاً اولین شکل اینترنت اشیا بودند که در سال ۱۸۳۸ توسط ساموئل مورس توسعه یافت.
این تکنولوژی برای مدیریت اشیا و وسایل الکترونیک عرضه شد که امروزه با پیشرفت روزافزون آن در بیشتر مصارف صنعتی و حتی خانگی استفاده میشود.
اینترنت اشیا به میلیاردها دستگاه فیزیکی در سراسر جهان گفته میشود که به اینترنت متصل هستند، اطلاعات را جمعآوری میکنند و با کاربر و سایر دستگاههای متصل به اشتراک میگذارند. هدف این تحول جهانی صنعت وارد کردن ابزار فیزیکی به جهان دیجیتال است. برنامههای کاربردی اینترنت اشیا در حال تغییر شیوهی زندگی و تعامل ما با ابزارهای بهروز است.
بر اساس تعریف کمیته فعالیت مشترک اینترنت اشیا (JCA-IoT)، “یک زیرساخت جهانی برای جامعه اطلاعاتی” است. پدیدهای که قدرت آن در پیوستن اشیای فیزیکی و مجازی با استفاده از “فناوری اطلاعات و ارتباطات متقابل” است. بنابراین در قلب اینترنت اشیا، حسگرهایی برای اتصال وجود دارند.
هدف اصلی اینترنت اشیا این است که با نصب حسگر روی هر چیزی و ترجمه آن به زبان دیجیتال، کامپیوترها را در تماس مستقیم با محیط فیزیکی اطراف ما قرار بدهد. بهعبارت دیگر، اگر در واقعیت مجازی انسانها به دنیای دیجیتال کامپیوترها قدم میگذارند، در اینترنت اشیا دنیای دیجیتال وارد جهان فیزیکی میشود به این ترتیب اینترنت اشیا ادغام «دنیای واقعی» با «دنیای دیجیتال» است که امکان ارتباط آسان بین افراد، اشیاء و فرآیندها را فراهم میکند.
اینترنت اشیا( Internet of things )
با این تکنولوژی میتوان از راه دور و از طریق یک زیرساخت شبکه اینترنتی اشیاء را کنترل کرد و فرصتهایی را برای ادغام دنیای فیزیکی و سیستمهای کامپیوتری بهشیوهای امن ایجاد کرد.
اتوسیستم IOT شامل سنسورهایی است که بوسیله آنها اطلاعات و فعالیتهای محیط اطراف خود را دریافت میکنند و بوسلیه سرورهای ابری به کاربر اطلاع میدهد. کاربر با اعمال دستورات دلخواه، به وسیله هوشمند خود فرمان میدهد که چه وظیفه ای انجام دهد یا هنگام بروز مشکل و یا تغییرات محیط چه عکس العملی انجام دهد. بنابراین مؤلفههای اصلی اینترنت اشیا، عبارتند از:
۱. حسگرهایی که اطلاعات را جمع آوری و به یک رایانه ارسال میکنند.
۲. رایانههایی که اطلاعات را دریافت و بر اساس آن اطلاعات، یک پردازش خاص را اجرا میکنند.
۳. اشیائی که هم عملیات ارسال و هم عملیات دریافت را انجام میدهند.
یک حسگر تغییرات محیط اطراف را حس میکند و این تغییرات را ثبت مینماید. آنها دادهها را از تغییرات بیرونی جمعآوری کرده و این اطلاعات را ذخیره میکنند. در اینترنت اشیا به حسگرها و دستگاههایی با قابلیت جمعآوری، ذخیره، انتقال و دریافت داده نیاز است. سپس دادههای جمعآوریشده باید بین دستگاههای مختلف مبادله شود و در واقع بین آنها ارتباط برقرار شود. بهطور معمول، حسگرها و دستگاههای اینترنت اشیا با اپلیکیشنها و سرویسهایی که در فضای ابری هستند، ارتباط برقرار میکنند. بعد از اینکه دادههای جمعآوریشده از دستگاه به فضای ابری منتقل شد، نرمافزار نصبشده، شروع به تجزیه و تحلیل آنها میکند. مثلاً دادههای منتقلشده از سیستم تهویه مطبوع هوشمند در خانه برای مطمئن شدن از اینکه دما در محدوده قابلقبولی است، آنالیز میشود.
هر سه مولفه دارای مزایای بسیار زیادی هستند و از یکدیگر تغذیه میکنند. بر این اساس یک لامپ رشتهای که به وسیله یک گوشی هوشمند روشن و خاموش میشود، یک حسگر حرکتی (Motion Sensor) یا ترموستات هوشمند (Smart Thermostat) متصل به اینترنت در یک دفتر کار، چراغهای روشنایی معابر متصل (Connected Street Lights)، موتور جت که شامل هزاران حسگر است و دادهها را گردآوری و برای پردازش ارسال میکند، همه دستگاههای اینترنت اشیا هستند.
در کنار این قابلیتهای شگفتانگیز اکنون حسگرهای دیگری مانند نور، کیفیت هوا و دما و سایر موارد مشابه را در نظر بگیرید که اطلاعات دهها، صدها و یا حتی هزاران مزرعه بهصورت یکجا جمعآوری میشود، در چنین حالتی قطعا به آسانی میتوان در مورد چگونگی ایجاد بهترین رشد محصولات کشاورزی تصمیم گرفت و به تغذیه جمعیت روبه رشد جهان کمک کرد.
کاربرد اینترنت اشیا توسط کمپانی اپل
حضور اپل در موضوع اینترنت اشیا را میتوان در سختافزارهای تولیدشده آن خلاصه کرد. مانند: آیفون / آیپد، ساعت، ایرپاد، مداد آیپد و قابهای هوشمند.
نرمافزارهای اپل بر اساس سه مدل زیر اجرا میشود:
- سیستم عامل هسته
- خدمات ابری
- قابلیت اتصال
سیستم عامل iOS
سیستم عامل اصلی دستگاههای اپل iOS است (تغییراتی برای iOS مانند: padOS، tvOS و watchOS وجود دارد). هماکنون ابزارهای زیادی با تکنولوژی iOS مجهز به اینترنت اشیا عرضه شده است. بهعنوان مثال، HomeKit ابزاری است که مدیریت مرکزی دستگاههای IoT را در خانههای شما آسانتر میکند. به واسطهی این سیستم، بهزودی کاربران از طریق آیفون قادر خواهند بود تا لوازم هوشمند منزل همچون درهای برقی گاراژها، چراغها و حتی دوربینهای امنیتی را کنترل کنند.
چنانچه iOS قادر به رفع نیازهای کاربران نباشد، میتوان دستگاه را با سرویسهای ابری گسترش داد. Google Cloud، AWS و Microsoft Azure همگی از طیف وسیعی از خدمات اینترنت اشیا پشتیبانی میکنند که میتوانند ابزارهای مجهز به iOS را تقویت کنند.
پشتیبانی دستگاههای اپل از طیف گستردهای از اتصالات آنها را به بسترهای مناسب اینترنت اشیا تبدیل کرده است. مانند:
- همه کانالهای وای فای از جمله ۶
- پشتیبانی کامل از بلوتوث
- NFC (محدود به کارتهای اعتباری)
- ۳G/4G
- جی پی اس
کمپانی اپل در عین حال که الهامبخش بسیاری از کارآفرینان برای راهاندازی محصولات مرتبط با مدلهای تجاری جدید مانند Uber بوده در کنار شرکتهای بزرگی مانند گوگل و آمازون به تولید سختافزار IoT پرداخت. هرچند آمازون در کنار دستیار خود الکسا در Amazon Echo؛ هنوز راه درازی در پیش دارد تا به اندازه اپل، نظر عموم را به خود جلب کند.
اولین دستگاهی که قدرت حسگرها را به نمایش گذاشت، آیفون بود که در سال ۲۰۰۷ عرضه شد. به این ترتیب اپل نه تنها گوشیهای هوشمند را با آیفون ارایه کرد ، بلکه استاندارد طلایی فناوری اینترنت اشیا خود را نیز با این محصول رونمایی کرد. سپس شرکتهایی مانند Uber و Foursquare توانستند مقادیر باورنکردنی داده را جمع آوری کنند و از اینترنت اشیا بهرهمند شوند.
نظرسنجی ThroughTek در سال ۲۰۱۵ اپل را بهعنوان شناختهشدهترین برند اینترنت اشیا رتبه بندی کرد.
اینترنت اشیا( Internet of things )
اینترنت اشیا از قدرت اینترنت در طیف وسیعی از تجهیزات، فرآیندها و محیط استفاده کرد و در حال تغییر شکل کسب و کار و زندگی مردم است؛ این دگرگونی قطعا بر همه چیز تاثیر خواهد گذاشت، از نحوه مدیریت و کارکرد خانهها گرفته تا فرآیندهای صنایع مختلف. بنابراین با کاربرد اینترنت اشیا در گوشیهای آیفون امکان نظارت بر همه چیز از سکوهای نفتی گرفته تا بیماران قلبی امکانپذیر شد. بهعنوان مثال، شرکت فناوری پزشکی Airstrip، با کمک اینترنت اشیا پزشکان را قادر میسازد تا اطلاعات مربوط به قلب بیمار ECG و یا حتی وضعیت مادر و جنینش را در هر زمان، از هر جایی نظارت کنند. بهعبارتی، یک سیستم محاسباتی شناختی که مانند یک پزشک توانایی مدیریت دارد در اختیار کاربران قرار میگیرد.
نقطه اوج این تکنولوژی در کاربرد آنها برای نظارت بر سلامت افراد از راه دور و از طریق Apple Watch شکوفا شد. یک دستبندی که به یک فشارسنج و یا دستگاه نظارت بر اکسیژن خون تبدیل شده است.
با تولید Apple Watch به همراه حسگرهای زیست پزشکی فراوان آن Airstrip میتواند همان کاری را که Foursquare برای سرگرمی، خردهفروشی و غذاخوری انجام داده، برای مراقبتهای بهداشتی انجام دهد. پس جای تعجب نیست که از هر ۵ پزشک ۴ نفر آیفون انتخاب کنند.
با این حال، منتقدان میگویند اپل واچ هیچ وقت نتوانست مانند آیفون یا آیپد به محصولات پرفروش تبدیل شود.
کاربرد تکنولوژی اینترنت اشیا توسط اپل در آیفون، اپل واچ، مک بوک و آی پد به این شرکت مزیتی داده است که غلبه بر آن تقریبا غیر ممکن است. چه کسی باور میکرد پس از ۳۰ سال، IBM برای نمایش و معرفی Watson (ابررایانهی شناختی خود) از آیپد بهعنوان دستگاهی استاندارد به جای نوتبوک لنوو استفاده کند.
جمعبندی
اینترنت اشیا تحولی بزرگ در علم داده و ایجاد ارتباط بین دادهها و اجسام مختلف است که در آینده نه چندان دور، ویژگیهای بسیار جدیدی را به محیط پیرامون ما اضافه میکند و هوشمندی خاصی را به اشیا مختلف خواهد بخشید. اما زمانی میتوان از این قابلیتهای فوق العاده استفاده کرد که زیرساختهای مورد نیاز آن فراهم شده باشد مانند سرورهای محلی یا رایانش ابری که فضایی برای این فعالیتها در وب ایجاد کنند. امروزه موبایلهای هوشمند به یکی از مهمترین جوانب زندگی ما تبدیل شدهاند. کمپانی اپل شرایطی را فراهم کرده است که پارادایم IoS قابلیتهای فراوانی از نظر پویایی و همکاری با اینترنت اشیا دارد.
چنانچه تمایل به خرید گوشیهای اپل دارید با شرکت ارمغان اشراق بهعنوان یکی از تامینکنندگان محصولات اپل در ایران ارتباط داشته باشید. کادر متخصص این مجموعه آماده مشاوره و ارائه خدمات تخصصی به شما عزیزان هستند.
نحوه خرید موبایل و یا استعلام قیمت از ارمغان اشراق:
- تماس تلفنی به شماره ۹۱۰۰۱۸۱۸_۰۲۱ و یا ۸۱۸۴۲۲۱۹۴- ۲۳ ۴۴ +
- ارسال پیام از طریق ایمیل بهنشانی sales@armaghaneshragh.net
- ارسال پیامک از طریق پلتفرم واتس آپ موجود در سایت