مودم فیبر نوری

نگاهی به مودم‌های فیبر نوری

پس از تعبیه زیرساخت‌های مدرن و امروزی فیبر نوری، برای استفاده از اینترنت پر سرعت از سمت مشترکین به تجهیزات مخصوص مودم فیبر نوری نیاز است. در این مقاله قصد داریم ضمن معرفی مودم فیبر نوری کاربرد و انواع آن را نیز بررسی کنیم. در این صورت شما می‌توانید بعد از مطالعه این پست با دید باز و آگاهی کامل برای خرید یک مودم متناسب با نیاز خود و با کیفیت که از اینترنت فیبر نوری پشتیبانی می‌کند، اقدام کنید.

مودم فیبر نوری

مودم فیبر نوری (Fabric Optic Modem) رابط اتصال مشترکین FTTH و دستگاه‌های الکترونیکی با شبکه اینترنت فیبر نوری است که برای دریافت و ارسال سیگنال، از کابل‌های فیبر نوری استفاده می‌کند.

پس از آن که کابل‌های فیبر نوری از مرکز مخابرات تا خانه‌های کاربران منتقل شد مودم‌های فیبر نوری با پورت‌های مختلف امکان استفاده از اینترنت پرسرعت را به‌طور همزمان برای چندین مشترک فراهم می‌کنند. 

مودم فیبر نوری دارای ظاهری مشابه مودم‌های دیگر موجود در بازار است اما سرعت بارگیری و بارگذاری بسیار بالاتری دارد. بنابراین بارزترین تفاوت مودم‌های فیبر نوری با مودم‌های معمولی شیوه انتقال سیگنال است که برخلاف مودم‌های معمولی در مودم‌های فیبر نوری از کابل‌های مسی استفاده نمی‌شود، بلکه از کابل‌های فیبر نوری و پچ کورد( Patch Cord ) فیبر نوری استفاده می‌شود. مودم جریان موجود در پچ کورد فیبر نوری را برای دریافت اینترنت پرسرعت به سیگنال ۰ و ۱ تبدیل می‌کند به این ترتیب کاربر می‌تواند اینترنت پرسرعت پایدار را تجربه کند.

برند Huawei با تولید و عرضه مودم‌های فیبر نوری با کیفیت، متنوع و منحصربه‌فرد بخش عظیمی از بازار را به خود اختصاص داده است. برندهای دیگر مانند U.TEL، TP-Link ، ASUS ، Fiber Home نیز در این عرصه محصولات خوب با قیمت مناسب تولید کرده‌اند.

مودم فیبر نوری

کاربرد مودم فیبر نوری

مودم‌های فیبر نوری برای انتقال داده‌ها به‌صورت نور به سایر تجهیزات، ساختمان‌ها و اداره‌ها استفاده می‌شوند. این مودم‌ها دارای مدارهای ساده‌ و مجتمع در مقیاس بزرگتر در ساختار خود هستند. مصرف انرژی آنها کم و به‌راحتی نصب و راه اندازی می‌شوند.

با این ابزارها می‌توان اتصال‌هایی با کیفیت انتقال فوق العاده در فواصل طولانی ایجاد کرد. از آنجایی که مودم‌های فیبر نوری در برابر اختلالات الکترومغناطیسی مقاوم هستند، می‌توانند اطلاعات را تا سرعت ۱۲ مگابیت در ثانیه منتقل کنند. البته سرعت و مسافت انتقال این مودم‌ها به نوع و جنس کابل فیبر نوری بستگی دارد.

مودم‌های فیبر نوری علاوه بر اشتراک اینترنت بی‌سیم فیبر نوری، امکان ایجاد خط تلفن را نیز برای مشترکین فراهم می‌کند. به این صورت که کور فیبر نوری موجود در منزل را به سرویس اینترنت بی‌سیم و همچنین خط تلفن قابل استفاده برای مشترکین تبدیل می‌کنند. 

زمان خرید مودم فیبر نوری توجه داشته باشید که با کاربرد اغلب مودم‌های فیبر نوری موجود در بازار امکان استفاده هم‌زمان از سرویس اینترنت و خط تلفن فراهم می‌شود و بدون اشغال شدن خط تلفن می‌توان از سرویس اینترنت استفاده کرد.

انواع مودم فیبر نوری

مودم‌های فیبر نوری در دو نوع ONT یا ONU در بازار موجودند که علیرغم کاربردهای منحصربه‌فرد دارای شباهت‌های زیادی هستند و تفاوت‌های آنها چندان محسوس نیست. در ادامه با این دو مدل بیشتر آشنا می‌شویم.

انواع مودم‌های فیبر نوری

۱- مودم‌های Optical Network Terminal یا ONT 

مودم‌های ONT مبتنی بر استاندارد ITU-T نسل جدید فناوری‌های ارتباطی است که با سرعت بیشتر از ADSL و VDSL معمولا برای مصارف خانگی و یا شرکت‌های کوچک داخل ساختمان کاربرد دارد. 

 زمانی که کابل فیبر نوری تا محل مورد‌نظر کشیده می‌شود، می‌توان از مودم فیبر نوری ONT سمت کاربر استفاده کرد. به این ترتیب ONT ترمینال نهایی شبکه فیبر نوری در استاندارد ITU است که به‌دلیل تراشه‌های SOC بیش از ۲۵ درصد برق مصرفی کاهش می‌یابد. 

هر شبکه فیبر نوری FTTH یا GPON ( به ساده‌ترین فناوری ارائه اینترنت پرسرعت گیگابیتی به خانه‌ها روی بستر فیبر نوری GPON مخفف Gigabit Passive Optical Network می‌گویند) دو سر فرستنده و گیرنده سیگنال‌های نوری دارد. بخش فرستنده در شرکت مخابرات نیاز به دستگاهی به نام PON یا OLT دارد. اما در سمت کاربر و مشترک که سر دیگر شبکه فیبر نوری و در واقع گیرنده سیگنال‌های نوری است؛ دستگاهی به‌نام ONT نصب می‌شود.

مودم ONT علاوه بر اینکه دارای چندین درگاه RJ45 شبکه LAN یا درگاه‌های FXS در سرعت‌های مختلف است؛ حتما باید دارای یک درگاه شبکه‌های فیبر نوری پسیو یا PON باشد تا بتواند به کابل و شبکه فیبر نوری GPON وصل شود. بنابراین مودم ONT فقط برای شبکه‌های فیبرنوری پسیو یا همان PON استفاده می‌شوند. در شبکه‌های فیبر نوری اکتیو یا AON چون از روترها و سوئیچ‌ها در پایانه‌ها استفاده می‌شود و خود این دستگاه‌ها می‌توانند سیگنال‌های نوری را دریافت و به سیگنال‌های الکتریکی تبدیل کنند و عملیات کدگذاری بسته‌های داده را انجام دهند؛ دیگر نیازی به مودم ONT نیست. 

یک مودم ONT باید حتما به یک روتر سیمی/بی‌سیم وصل شود تا سیگنال‌های نوری دریافتی به سیگنال‌های الکتریکی تبدیل و بعد به‌صورت اینترنت روی کابل شبکه یا وای‌فای قابل استفاده باشد. البته، اکثر مودم‌های امروزی  ONT یا GPON به روتر مجهز شده‌اند و در بیشتر اوقات کاربران نیاز ندارند دستگاه ONT خود را به روتر وصل کنند.

مودم‌های ONT امکان پیکربندی از راه دور (plug and play) بدون نیاز به حضور در محل نیز دارد. دستگاه را می‌توان از پورت POTS تست کرد، همچنین ردیابی و مانیتورینگ پیوندهای سرتاسری وجود دارد.

مودم‌های Optical Network Terminal یا ONT 

ONT های Huawei سری Echolife مناسب برای استفاده در شبکه‌های FTTH نمونه مناسبی از مودم‌های فیبر نوری هستند. 

مدل HG8245H از این کمپانی که ۴ پورت اترنت از نوع GE و ۲ پورت آنالوگ تلفن POTS دارد نقش یک اکسس پوینت بی سیم سازگار با پروتکل ۸۰۲.۱۱a/b/g/n را ایفا می‌کند.همچنین مجهز به جدیدترین استاندارد وای‌فای ۶ است که درگاه شبکه LAN گیگابیتی زیادی دارد و حتی در برخی مدل‌ها درگاه USB و آنتن خارجی و کلی امکانات دیگر برای کاربران خانگی ارائه می‎دهد.

۲- مودم‌های Optical Network Unit یا ONU 

مودم‌های ONU از نظر کارایی شباهت‌های بسیار زیادی به مودم‌های ONT دارند. این مدل در مجتمع‌های مسکونی و اداری (MDUs) بزرگ در بیرون از ساختمان، فضای خارجی داخل کابین، روی دیوار، رک یا میز کاربر در شرایط آب و هوایی مختلف (از نظر دما و رطوبت) استفاده می‌شود و ترمینال نهایی شبکه فیبر نوری در استاندارد IEEE است. 

 مدل SmartAX MA5620 ،  یک مودم فیبر نوری ONU از شرکت Huawei با قابلیت مدیریت از راه دور است. این مودم مجهز به سرویس انتقال VOIP بر روی شبکه‌ی FTTB یا (Fiber To The Building) است که پاسخ‌گوی نیاز کاربران خانگی در مجتمع‌های مسکونی بزرگ و همچنین کسب‌وکارهای کوچک تا متوسط است. 

قابلیت اطمینان بالا، عملکرد بی صدا و بدون فن و مصرف بهینه انرژی از مزایای این مدل از مودم‌های فیبر نوری Huawei است. تنظیمات مودم فیبر نوری بدون نیاز به قرار گرفتن در محل نصب انجام می‌شود، زیرا به‌دلیل قابلیت plug-and-play می‌توان آن را از راه دور پیکربندی کرد.

مودم‌های Optical Network Unit یا ONU 

نکته: 

سرویس‌های FTTH و FTTB روی شبکه‌های GPON ارائه می‌شوند و مودم GPON که شاید برخی جاها اشاره شود؛ همان اشاره به مودم ONT یا ONU است. یک شبکه GPON شامل دو بخش فرستنده و گیرنده سیگنال‌های نوری است که بخش فرستنده را OLT و بخش گیرنده را ONT می‌گویند.

جمع‌بندی:

در این مقاله با مودم فیبر نوری، انواع و ویژگی‌های آن آشنا شدید. چنانچه قصد مشاوره و خرید مودم فیبر نوری را دارید با کارشناسان ما در مجموعه ارمغان اشراق در ارتباط باشید.

نحوه خرید مودم فیبر نوری و یا استعلام قیمت از ارمغان اشراق:

 

  • تماس تلفنی به شماره ۹۱۰۰۱۸۱۸_۰۲۱ و یا ۸۱۸۴۲۲۱۹۴- ۲۳ ۴۴ +
  • ارسال پیام از طریق ایمیل به‌نشانی  sales@armaghaneshragh.net
  • ارسال پیامک از طریق پلتفرم واتس آپ موجود در سایت

Scroll to Top
Verified by MonsterInsights